Station Harderwijk Nu een bouwput & twee geen treinen.

Station Harderwijk
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
De belangrijkste doelstelling bij de bouw van de twee spoortunnels is de overlast zoveel mogelijk binnen de perken te houden en de omgeving goed in te lichten. Daarom heeft Reef/Strukton een bouwtechniek gekozen die minder herrie veroorzaakt. “Iedereen begrijpt dat we hinder zullen veroorzaken, maar wil wel graag weten wat te gebeuren staat. Ze denken mee, bijvoorbeeld over wanneer wij in de nachtelijke uren bezig zijn en of ze dan eventueel maatregelen moeten treffen.” Legt omgevingsmanager Jeannet Koomans uit in recente nieuwsbrief Stationsomgeving.
Werkzaamheden
Van zaterdag 9 mei 01.00 uur t/m maandag 11 mei 05.00 uur (treinvrije periode) wordt door Reef/Strukton een deel van het perron verwijderd, damwanden getrild, de bodem geïnjecteerd met waterglas., kabels en leidingen verlegt en het tijdelijke noodperron geplaatst. Om veilig 24 uur per dag door te kunnen werken, rijden er zaterdag 9 en zondag 10 mei geen treinen vanaf station Harderwijk. De NS zet bussen in om reizigers verder te vervoeren. De NS bushalte staat opgesteld naast de fietsenstalling tegenover Landstede. 
 
Overlast / Schade. 
Voor vragen en klachten kunt u overdag terecht bij de gemeente via telefoonnummer 0341 - 411 911
en e-mailadres This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Tijdens de werkzaamheden in het gebied buiten kantoortijden kunt u voor noodgevallen of ernstige overlast contact opnemen met ProRail Publiekscontacten, via 0800 - 776 72 45.
In verband met werkzaamheden aan het spoor stoppen er geen trein te Harderwijk.

Geen treinen
Tussen 7 en 10 mei zijn er naast de treinvrije perioden op het station in Harderwijk diverse wijzigingen in de dienstregeling tussen Zwolle en Amersfoort. Wilt u reizen met de trein? Plan dan uw reis op www.ns.nl. Of raadpleeg 9292 voor een reisadvies op maat, via www.9292.nl of telefonisch: 0900-9292 (€ 0,70 per minuut).