Oranjelaan afgesloten Tenessee bereikbaar HarderwijkVanaf 16 september is nog niet alles klaar. Rondom het station staat nog de omgeving nog vol met bouwhekken. Het oude gebouw, de rode hoed, en de oude fietsenstalling worden nog gesloopt en het busstation is op dat moment nog niet gereed. Ook de openbare ruimte krijgt nog een nieuwe inrichting. Aan de zuidkant komt nog dit jaar, een (buiten) fietsenstalling met 600 plekken. Aan deze zijde wordt ook het gehele gebied, Oranjepark en Nassaupark, ingericht als één openbaar park met een speeltuin. Aan de noordzijde   blijven de tijdelijke fietsenstalling en busstatoin totdat de nieuwe faciliteiten klaar zijn.Maar met de komst van een nieuw stationsgebouw en een geheel nieuwe stationsomgeving met alle benodigde faciliteiten heeft Harderwijk weer een aantrekkelijk en goed bereikbaar station en is de stad klaar voor de toekomst. Daarnaast zorgt de onderdoorgang bij het station en een onderdoorgang voor fietsers bij de Weisteeg voor een betere bereikbaarheid en veiligheid van Harderwijk en draagt bij aan betrouwbaarder treinverkeer.
station harderwijk bijna klaar 11
Opening
Het stationsgebied is de spil tussen de verschillende vervoersmodaliteiten en zorgt voor aansluiting tussen trein, bus fiets, voetganger en auto. Het motto #sluitjeaan! is een krachtig appèl aan stad, reizigers en omwonenden om aanstaande vrijdag met elkaar de opening te vieren. Naast een optreden van diverse artiesten kunnen er ook prijzen gewonnen worden met de foto – actie #sluitjeaan!

Spectaculair
Vrijdag wordt voor reizigers en omwonenden een feestelijke dag op het nieuwe station Harderwijk. Tijdens de ochtend- en middagspits (van 07:00-09:00 uur en van 16:30-18:30 uur) is er muziek en theater op en rond het station, verzorgd door Cultuurkust en Popschool Harderwijk.

station harderwijk bijna klaar 12Hoogtepunt
Laat je verrassen en test gelijk even de prachtige Botterbank. Het hoogtepunt van de dag is de officiële én spectaculaire openingshandeling om 12:00 uur. Iedereen die dit mee wil beleven is vanaf 11:50 uur welkom op het voorplein (noord-zijde van het station). Onder andere de Commissaris van de Koning zal het feest bijwonen.

 

 

 

 

Tijdelijk busstation - noordzijde / weiburglaan Hardewrijk

station harderwijk bijna klaar 13

fietsenrekken liggen klaar Zuidkant Station Harderwijk

station harderwijk bijna klaar 02

Copyright © 2020 Station Harderwijk - Het Nachthok. All Right Reserve.
Partner by Joomla Perfect Templates