Route 2008 - Harderwijker Loop- en Wandelroute -

Buurtplatform Het Nachthok
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Start- en finishplaats van de loop- en wandelroute is bij het kantoor van Stadstoezicht aan de Scheepssingel. Het parcours is bijna 5 kilometer lang en op enkele plekken nog gemarkeerd met routebordjes (aangebracht op lantaarn- en verkeersbordpalen). Het is ook mogelijk halverwege ‘in te stappen’. De route is afwisselend en loopt over bestaande (voet)paden onder andere langs Boulevard, Wolderwijd, St. Jansdal en de binnenstad.

 Download plattegrond route 2008 (pdf) 

infobord Harderwijk 800 route 2008

Geschiedenis Route 2008
Zaterdag 12 april 2008 is Harderwijker loop- en wandelroute officieel geopend. Sportwethouder Rob Daamen verzorgde de openingshandeling, samen met de heer Jan Huurman van de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie. Zij hebben toen met een grote groep wandelaarsde route geheel gelopen. Het parcours is toen tot stand gekomen mede dankzij de inbreng van de KNAU, de gemeente Harderwijk, de Nederlandse Hartstichting, Atletiekvereniging Athlos, en de VVV. Het realiseren van de loop- en wandelroute was een van de actiepunten uit de Sportbeleidnota 2006-2010.

 

Meer bewegen
De gemeente Harderwijk gaat ook in 2023 voor gezonde inwoners. Harderwijk zet zich actief in op bewegen in de openbare ruimte, waarmee we volwassenen stimuleren meer te gaan bewegen in de buitenlucht. Om de volwassenen in beweging te krijgen en belemmeringen weg te nemen, realiseert de gemeente Harderwijk aantrekkelijke beweegroutes

 

Meer rinformatie

GaHarderwijk
https://www.gaharderwijk.nl/wat-we-doen/buiten-bewegen/beweegroutes-door-de-stad
Sport beleid Harderwijk 2023
https://www.harderwijk.nl/over-de-gemeente/sport