Nieuwe natuurspeelterrein Harderwijk

Harderwijk Centraal
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Woensdag 1 oktober wordt het vernieuwde natuurspeelterrein aan de Watertorenweg feestelijk geopend. Vanaf dan kunnen kinderen zich uitleven op de klautersavanne, evenwicht bewaren op het boomstammenpad en van de heuvel af zoeven met de kabelbaan. De nieuwe speeltoestellen waren volgens de internetstemmers het meest avontuurlijk voor het speelterrein in het Harderwijkse bos..

Het speelterrein aan de Watertorenweg was toe aan een opknapbeurt. Spelende kinderen en hun ouders zijn gevraagd naar hun wensen en daarna is een internetpeiling uitgezet. Bijna 45% van de onlinestemmers vond het ontwerp van leverancier Yalp het meest avontuurlijk. Op dit moment worden de laatste werkzaamheden uitgevoerd. Klauteren, duikelen, evenwicht houden of met water en zand spelen; vanaf 1 oktober kan dit allemaal.

Educatief doe-pad
Om het speelterrein wordt een doe-pad aangelegd. Op dit pad zijn verschillende pleintjes met een opdracht. Zo kunnen kinderen en hun ouders meer leren over bijvoorbeeld de bomen en de bewoners van het bos. Aan de route werken onder andere De Hortus, scouting en studenten mee.

OPENING

Woensdag 1 oktober wordt het vernieuwde natuurspeelterrein aan de Watertorenweg feestelijk geopend. Vanaf dan kunnen kinderen zich uitleven op de klautersavanne, evenwicht bewaren op het boomstammen pad en van de heuvel af zoeven met de kabelbaan. De nieuwe speeltoestellen waren volgens de internetstemmers het meest avontuurlijk voor het speelterrein in het Harderwijkse bos.

Voorlopig programma
13.45 uur Verzamelen genodigden en pers bij natuurspeelterrein Watertorenweg
Hapje en drankje?
14.00 uur Woordje door wethouder Jeroen de Jong
14.10 uur Officiële handeling door wethouder Jeroen de Jong en kinderen
14.20 uur Einde officiële opening